Inschakelen van een advocaat kost geld. Daar kom je niet onderuit. Maar dat betekent niet dat een advocaat duur of onbetaalbaar hoeft te zijn. Hoeveel u moet betalen voor professionele rechtsbijstand is afhankelijk van uw inkomen en vermogen.

U kunt bij mij terecht voor een informatief gratis eerste gesprek van 30 minuten om te beoordelen of u een zaak heeft en wat de aanpak kan zijn. Tijdens dat gesprek komt tevens aan de orde hoe een zaak kan worden gefinancierd.

Er zijn diverse mogelijkheden om de kosten voor de rechtsbijstand te betalen.

 1. Gesubsidieerde rechtsbijstand: in Nederland heeft iedereen die rechtsbijstand nodig heeft, maar dit niet kan betalen recht op financiële hulp. Deze gesubsidieerde rechtsbijstand wordt een “toevoeging” genoemd. De gesubsidieerde rechtsbijstand wordt beoordeeld door de Raad voor Rechtsbijstand. Ik vraag bij de Raad een toevoeging aan en de Raad betaalt de advocaatkosten. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u een eigen bijdrage. De voorwaarden kunt u vinden op: www.rvr.org.
 2. Tarieven per uur: Door een digitale werkwijze en relatief lage kosten kan ik mijn diensten aanbieden tegen een scherp tarief van € 190,- per uur, excl. BTW / € 230,- inclusief BTW. Er worden geen extra kantoor- of dossierkosten in rekening gebracht. Daarnaast zijn eventuele verschotten zoals griffierecht, deurwaarderskosten en/of leges wel verschuldigd. De kosten worden maandelijks bij u in rekening brengen middels (digitale) facturering.
 3. Vast tarief : het is ook mogelijk een vast tarief af te spreken voor de volgende zaken:

  # Aanvragen verblijfsvergunning of Machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) € 750,=*;
  # Beoordelen vaststellingsovereenkomst in arbeidszaken: € 500,=*;
  # Begeleiding in een ontslagprocedure tot en met de vaststellingsovereenkomst: € 750,=*;
  # Andere adviesaanvragen of procedures op aanvraag;

  * exclusief btw